Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: نشریه صفیر حیات
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: استفتا / عدم تحقق استطاعت به خاطر احتمال بیماری و ضرر

استفتا / عدم تحقق استطاعت به خاطر احتمال بیماری و ضرر

باسمه تعالی‌

محضر مبارك حضرت آیت الله العظمی صانعی (دامت توفیقاته)

با سلام و تحیت‌

بدین وسیله به اطلاع می رساند:

همان گونه كه مستحضر می باشید اخیراً بیماری خاصی به نام آنفولانزای خوكی در كشورهای مختلف و از جمله عربستان رواج پیدا كرده كه نگرانی هایی را در دولت و ملت ایران، خصوصاً نسبت به حج و عمره به وجود آورده است، لیكن تاكنون هیج مقام مسئولی حتی خود دولت عربستان نسبت به منع قطعی حج و عمره اظهار نظر نكرده اند، تنها وزیر بهداشت دولت عربستان توصیه كرده است بیماران خاص و افراد بالاتر از شصت و پنج سال و نیز خردسالان به حج و عمره نروند.

از سوی دیگر از مجموع حدود هفتصد هزار نفر زائر عمره سال جاری نیز تاكنون حدود پنجاه نفر بر اساس اخبار منتشره به این بیماری مبتلا شده اند كه همگی بحمد الله معالجه گردیده اند. حال با توجه به نكات فوق خواهشمند است مرقوم فرمایید:

-1 آیا ضرر متحمل در حدّ آمار فوق دلیلی بر تأخیر حج افراد مستطیع خواهد شد؟

-2 آیا با توجه به این كه دولت عربستان منع قطعی برای افراد خردسال و بالای شصت و پنج سال و بیماران خاص ندارد، با این مقدار احتمال ضرر، افراد می توانند حج خود را به تأخیر بیندازند؟

سلامتی و دوام توفیقات حضرت عالی را از خداوند متعال مسألت داریم.

مركز تحقیقات حج‌

سید علی قاضی عسكر

13 / مرداد / 1388

باسمه تعالی‌

ج1و2: نه تنها احتمال ضرر ذكرشده، یعنی خوف از ضرر موجب لزوم تأخیر می باشد (چون هر عملی كه همراه با خوف از ضرر باشد انجامش حرام و معصیت است) بلكه سبب عدم تحقق استطاعت در سال خوف نیز می باشد، و ناگفته نماند چنانچه مبارزه با شیوع این بیماری خطرناك در منع كردن بعضی از افراد از حضور در جمعیت های زیاد نظیر حج باشد، منع نمودن به خاطر ضررها و حرج ها به خود اشخاص و جامعه، واجب و لازم شرعی و عقلی است و در این فرض اگر شخصی از این جهت برای رفتن به حج ممنوع شود (هر چند بقیه شرائط استطاعت را داشته باشد) در سال منع، مستطیع نبوده و حج بر او مستقر نشده است.

17 / شعبان المعظم / 1430

18 / مرداد / 1388

استفاده از ماسك در حال احرام به اطراف ضرورت و لزوم توجه به تذكرات بهداشتی

محضر مبارك مرجع عالیقدر تشیع حضرت آیت الله العظمی صانعی (مد ظله العالی)

با سلام و احترام‌

با تبریك ایام ولادت منجی عالم بشریت، مهدی موعود (عج) همانگونه كه مستحضرید با شیوع آنفلوآنزای خوكی (نوع(A در منطقه خاورمیانه و به خصوص عربستان به زائران خانه خدا و حرم نبوی توصیه شده است كه از ماسك استفاده نمایند، لذا از حضرت عالی درخواست می شود در خصوص استفاده از ماسك یا پوشیه در هنگام احرام برای آقایان و بانوان نظر خود را اعلام فرمایید.

همچنین با توجه به انتقال این بیماری از طریق مصافحه و روبوسی و احتمال ابتلای نزدیكان زائران بیت الله الحرام در هنگام بازگشت توصیه حضرت عالی به حجاج ، استقبال كنندگان و نزدیكان آن ها چیست؟

عباسعلی نقیان‌

سردبیر اخبار فرهنگی و علمی- سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی‌

14 / مرداد / 1388

باسمه تعالی‌

ج-1 استفاده از ماسك، گرچه به خاطر جلوگیری از استشمام بوی بد برای مردان و زنان، حرام است، كما این كه برای زنان از جهت پوشیده شدن قسمتی از صورت هم حرام می باشد، لكن به خاطر ضرورت و لزوم استفاده از آن كه در سوال آمده و مورد توصیه است، حرام نمی باشد "الضرورات تبیح المحذورات" و كفاره هم ندارد.

ج-2 به كلیه حجاج و استقبال كنندگان توصیه می شود به تذكرات مسئولان بهداشت توجه نمایند تا به چنین بیماری خطرناكی مبتلا نشوند، و اگر فردی بعد از آگاهی به خطر، به طریقی توجه ننماید و مبتلا شود، ضامن همه خسارتهای احتمالی جانی و مالی افراد دیگر جامعه است.

17 / شعبان المعظم / 1430

18 / مرداد / 1388

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org