Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: نشریه صفیر حیات
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: حقیقت همیشه زنده‌

حقیقت همیشه زنده‌

ویژه پنجاهمین سالگرد رحلت حضرت آیت الله العظمی سید حسین بروجردی(ره)

آیت الله العظمی بروجردی (ره) در ماه صفر1292 هجری قمری در شهر بروجرد دیده به جهان گشود. در سن 7 سالگی برای تحصیل به مكتب رفت، علوم مقدمات را نزد پدر و اساتید آن روز بروجرد آموخت، در سن هجده سالگی به اصفهان رهسپار شد و مدت چهار سال در مدرسه صدر اصفهان معلومات خود را تكمیل نمود.

سید محمدبروجردی جد پنجم آیت الله بروجردی، دختر زاده علامه مجلسی اول و سید مهدی بحرالعلوم عموی جد دوم آن مرحوم، و سید جواد طباطبایی جد سوم وی، و حاج میرزا محمود بروجردی عموی جد نخست، هر كدام از آنان مراجع تقلید و پیشوایان مردم و فقهاء و دانشمندان بلند پایه عصر خود بوده اند ، ایشان علاوه بر شخصیت علمی و دینی خودشان ، از طرف نیاكان مادری وارث مرجعیت و ریاست دینی بوده اند.

آیت الله بروجردی(ره) در ماه صفر 1292 هجری قمری در شهر بروجرد دیده به جهان گشود. در سن 7 سالگی برای تحصیل به مكتب رفت ، علوم مقدمات را نزد پدر و اساتید آن روز بروجرد آموخت ، در سن هجده سالگی به اصفهان رهسپار شد و مدت چهار سال در مدرسه صدر اصفهان معلومات خود را تكمیل نمود . در سال 1314 پس از بازگشت از اصفهان ازدواج كرد و مجدداً به این شهر عزیمت كرد و پنج سال دیگر هم به تحصیل و تدریس علوم و فنون مختلفه اهتمام ورزید در این دو سفر 9 ساله علوم فقه و اصول و فلسفه و ریاضی را از محاضر فقهاء و حكمای نامی آن عصر همچون مرحوم میرزا ابوالمعالی كلباسی، سید محمد تقی مدرس، سید محمد باقر درچه ای، ملامحمد كاشانی، جهانگیرخان قشقایی حكیم مشهور، فرا گرفت و به تدریس فقه، اصول و دیگر علوم پرداخت در سال 1329 ( ه- . ق ) از بروجرد به نجف اشرف رهسپار و به حوزه درس مرحوم آیت الله آخوند ملا محمد كاظم خراسانی در آمد. نه سال از محضر آن فقیه بهره گرفت و در محضر آیت الله شریعت اصفهانی به تحصیل علوم فقه و رجال پرداخت.

آیت الله بروجردی در اواخر سال 1328 " ه-.ق " پس از دریافت اجازه اجتهاد به وطن مراجعت كرد. 6 ماه پس از ورودش به بروجرد، پدرش بدرود حیات گفت و ناگزیر در وطن ماندنی شد.

از تألیفات ایشان ، تعدادی منتشر شده است. در همان سالهای اول كه از نجف اشرف برگشته بودند كتاب "عروه` الوثقی" مرحوم آیت الله محمد كاظم یزدی را حاشیه كرد كه این اولین عروه `الوثقی بود كه چاپ و منتشر شده بود. بسیاری از مردم به ایشان رجوع كردند.

در سال 1344 ( ه- .ق ) در سن 52 سالگی به زیارت بیت الله الحرام مشرف گردید و در راه برگشت 8 ماه در نجف اشرف توقف كرد و در سال 1345 ه- . ق از راه بصره به ایران بازگشت. در سال 1362 هجری قمری به واسطه بیماری به تهران مسافرت نمود و 2 ماه بستری گردید و عموم طبقات، شاه و نخست وزیر، وزراء، علماء و نمایندگان مجلس و ... از ایشان ملاقات می كنند . پس از بهبودی، آیت الله خمینی و تعدادی از علماء دیگر از ایشان دعوت می كنند كه به قم بیاید و ایشان پس از استخاره به قرآن كریم عزم خود را برای رفتن به قم و تصدی حوزه علمیه آن جزم نمود و در دی ماه 1323 ه- . ش رهسپار قم گردید . ایشان پس از ورود به قم صبح ها در مدرسه عشقعلی، فقه و در مدرسه فیضیه، اصول تدریس می كردند ، تدریس فقه را تا پایان عمر رها نكردند.

از جمله خدمات آیت الله بروجردی در قم ایجاد مساجد بخصوص مسجد اعظم، مدارس و كتابخانه ها و ... بود، آیت الله بروجردی فقید، 4 فرزند، 2 پسر و 2 دختر داشتند. ایشان پس از هفتاد سال تلاش علمی و فعالیتهای اجتماعی و سیاسی در صبح روز پنجشنبه12شوال 1380 ه- .ق. برابر با 10/1/1340 ش. در حالی كه 88 بهار زندگی را پشت سرگذاشته بود، چشم از جهان فرو بست و برای همیشه راه و یادش جاودانه گردید چرا كه او حقیقت بود و حقیقت همیشه زنده است و فناناپذیر.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org