Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: نشریه صفیر حیات
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: رابطه عینی دین و سیاست دراندیشه سیاسی امام

رابطه عینی دین و سیاست دراندیشه سیاسی امام

مراسم بیستمین سالگرد امام راحل در مشهد مقدس و در دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی با حضور علما، فضلا و مردم قدرشناس مشهد با شكوه خاصی برگزار شد.

در این مراسم كه در برابر جمع كثیری از علاقه مندان به آن امام عزیز برگزار شده بود، حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری به ابعاد فكری و سیاسی معمار و بنیانگذار انقلاب اسلامی اشاره كرد واین مصیبت عظمی را به پیروان اندیشه امام تسلیت گفت.

وی ضمن تجلیل از فرزندان و همسر آن امام عزیز، به موضوع انتخابات پرداخت و گفت: در اندیشه سیاسی امام بین دین و سیاست رابطه عینیت برقرار است و اسلام انسان را از اصل، صاحب رای و حق انتخاب گری می داند پس در ذات اسلام، رای مردم نهفته است. اگر امور سیاسی را طبق نظریه امام جزئی از احكام اسلام بدانیم بلكه ركنی از اركان مهم اسلام بشمار بیاوریم طبعاً در سایر واجبات مثل نماز، حج، جهاد و دیگر واجبات پرداختن به مقدمات واجب نیز واجب است و اگر مقدماتی لازمه انجام واجبات باشد آن عمل هم بالتبع واجب می شود مثل وضو گرفتن برای نماز و تجهیز برای جهاد و دفاع.

انصاری به لوازم پرشور شدن انتخابات، معرفی كاندیدا، انجام تبلیغات سالم و معرفی كاندیدا اشاره كرد و آن را بخشی از این واجب عقلی سیاسی و شرعی دانست و حتی بحث از انتخابات را نیز به عنوان یك ضرورت و یك واجب مطرح كردند كه از بقیه واجبات كمتر نیست.

ایشان ادامه داد: حضرت علی علیه اسلام كه در جنگ خندق با فرود آوردن شمشیر دفع شر از نهال اسلام كردند پیامبر اكرم فرمود: "ضربه علی یوم خندق افضل من عباده الثقلین" این یك عمل نظامی بود. گاهی یك عمل سیاسی كه پایه گسترش اسلام و زمینه اجرای احكام قرآن را فراهم می كند، ثواب آن بیشتر از اعمال دیگر است. لذا اگر سوال شود در میان عباداتی كه حضرت امام (ره) انجام دادند، امامی كه هفتاد سال نماز شبش ترك نشد و اهل قرآن، ذكر، دعا و تدریس بودند، اگر قرار باشد نمره بدهند ثواب كار سیاسی امام نه به اندازه هفتاد سال عبادت آن حضرت بلكه هفتصد سال مؤمنین است، چون او با این كار توانست قرآن را توسعه دهد. پس باید فعالیت سیاسی و اجتماعی را به عنوان یك تكلیف بزرگ اهمیت بدهیم.

نگوییم فلان جلسیه دینی خیلی خوب است به دلیل این كه از سیاست خبری در او نیست نباید بگذاریم اندیشه های انجمن حجتیه یك بار دیگر در جامعه رواج پیدا كند.

مجید انصاری در ادامه به موضوع ریاست جمهوری پرداخت وگفت:

رئیس جمهور اگر مشورت گرا و جمع گرا باشد مجلس را پویا می كند چون خوراك مجلس را دولت با دادن لوایح تأمین می كند. قوه قضائیه را پویا می كند فرهنگ و اخلاق را گسترش می دهد و در نتیجه جرم كمتر می شود و قوه قضائیه به جای توسعه زندان ها و افزایش ضابطین قوه قضائیه حركت دیگری می كند.

رئیس جمهور می تواند قطار توسعه كشور را به پیش ببرد و دو قوه دیگر را تحت تأثیر خود قرار دهد. رئیس جمهور دانا و قانون گرا می تواند گریز دستگاه های دیگر را از كانون كنترل كند و همه را به مدار قانون برگرداند.

وی در پایان با استمداد از روح امام خمینی، برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و موفقیت شاگردان و پیروان آن عزیز سفر كرده دعا كردند.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org