Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: دیدارها
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: آيه الله العظمى صانعى: هيچ عقلى اجازه نمى دهد فكراقليت براكثريت جامعه حاكم باشد
ديدار سردبير و دبيران تحريريه روزنامه صداى عدالت آيه الله العظمى صانعى: هيچ عقلى اجازه نمى دهد فكراقليت براكثريت جامعه حاكم باشد امام استبداد را قبول نداشت و با زبان و قلمش مبارزه مى كرد و جامعه را متحول ساخت

آيه الله العظمى حاج شيخ يوسف صانعى در ديدارسردبير و دبيران تحريريه روزنامه صداى عدالت با ايشان گفتند: امروز وظيفه همه ما در هر كارى كه باشيم ، اين است كه اسلام را چنان معرفى كنيم كه به دنيا و جوانان بفهمانيم كه اين دين ، قدرت اداره امور را دارد .

مرجع معظم تقليد، مشكلات موجود در عرصه را به دو دسته تقسيم بندى كردند و توضيح دادند: بخشى از مشكلات موجود به فكر و انديشه شهروندان و اهالى فرهنگ برنمى گردد، بلكه مربوط به فعاليت ها و صلاحديد ها ى موجود در نزد افراد و جريانات صاحب نفوذ است كه در اين مورد كارى نمى شود كرد·

معظم له تاكيد كردند: در اين مورد كسانى مسئولند كه مى توانند حكومت حكمت را برقرار سازند، ودراين افراد بايد در نزد خداوند،‌‌‌‌‌قرآن، تاريخ ووجدان خويش پاسخ گو باشند.

آيه الله العظمى صانعى با اشاره به تقارن موجود ميان قيامت و محكمه وجدان درقرآن كريم
افزودند:محكمه وجدان تنها محكمه اى است كه هيچ چيزى بر نمى دارد چون شفاف است. عرصه قضاوت اصولا بايد شفاف باشد، چرا كه در غير اين صورت قاضى مورد اتهام قرار مى گيرد و ما موظفيم خود را از تهمت برهانيم.

ايشان فرمودند: در قضاوت ها بايد طورى حركت كنيم كه از سوى افكار عمومى متهم نشويم به اين كه اسلام را بد معرفى كنيم يا با انقلاب دشمنى داريم، و درد محرومان و مستضعفان را درك نكرده ايم. درنوشتن مقالات و مسائل مطبوعات هم اين مسئله بايد رعايت شود.

آيه الله العظمى صانعى در عين حال افزودند: عده اى هستند كه روزنامه نگاران هر طور بنويسند آنها برداشت خودشان را دارند، وبدون احساس مسئوليت وبا تكيه بر پول و قدرت ، فقط اشكال و ايراد مى گيرند كه نبايد زياد به اين دسته توجه كرد.

مرجع تقليد شيعيان با تاكيد بر اين امر كه بايد دين را با موازينش معرفى كنيم فرمودند: اولين مسئله آن است كه اسلام را دين علم و انديشه معرفى كنيم و دومين موضوع هم اين است كه اسلام را دين نفى تقليد كوركورانه و تحجر معرفى كنيم·
ايشان توضيح دادند: اسلام از تحجر و گروه هاى نظيرخوارج بيزار است، بايد اين دين را دين آزادى بدانيم، نه دين بردگى و قيمومت، چرا كه بر اساس قرآن كريم و آنچه كه در آيه الكرسى مى خوانيم، مردم يك قيم بيشتر ندارند و آن هم خداوند است· پس بايد به مردم بگوييم كه در نظام اسلامى فقط قانون خدا حاكم است.

اسلام نظر شخصى بزرگترين فقيه را هم بر نظر مردم مقدم نمى داند. امام هم به اين مسئله معتقد بود، لذا به سرعت مجلس خبرگان قانون اساسى را تشكيل دادند تا روند قانونى بر اموركشورحاكم شود
آيه الله العظمى صانعى قوانين اسلامى را به دو گونه كلى تقسيم كردند و فرمودند: يك سلسله قوانين، مسائل اجتماعى سياسى اقتصادى و جزايى را بيان مى كنند و به اين معنا است كه در داد و ستد بايد جهالت نباشد ولو جهالت سراز سفاهت در نياورد·

ايشان توضيح دادند:اين قانون در حقوق اجتماعى وجود دارد. در بيع ( خريد و فروش ) يك امر الزامى است و در جزئيات قانون حقوق و تعزيرات را شكل مى دهد.

آيه الله العظمى صانعى دسته دوم قوانين را (قانون فراگير مربوط به حكومت ) دانستند و گفتند: طبق اين قانون كل امور مردم به جمهور (مردم ) مربوط مى شود و هيچ كس نمى تواند از نقش آفرينى مردم در امورخودشان جلوگيرى كند.
ايشان تاكيد كردند: اسلام مى گويد فكر كنيد، بينديشيد و سپس عمل كنيد و با يكديگر زندگى كنيد اين يعنى جمهور· لذا هيچ عقلى اجازه نمى دهد فكر اقليت بر اكثريت مردم مقدم باشد· همان گونه كه مرحوم امام خمينى سلام الله عليه به عنوان بزرگترين فقيه و رجل سياسى زمان خود تاكيد داشت كه ميزان راى ملت است.

آيه الله العظمى صانعى افزودند: تصميم اصلى را همان طور كه امام مى فرموند مردم مى گيرند حتى اگر مردم آن زمان جمهورى اسلامى را نمى خواستند و حكومت ديگرى را مى خواستند، امام همان را مى پذيرفتند و خود به فعاليت هدايتى و تبليغى ادامه مى دادند· چون اسلام ديكتاتورى و استبداد ندارد لكن مردمى را كه امام ساخته بود به غير از جمهورى اسلامى به چيز ديگرى راى نمى دادند.

ايشان فرمودند: امام استبداد را قبول نداشت و با زبان و قلمش مبارزه مى كرد و جامعه را متحول ساخت، امام گروه فشار و چماق بدست نداشت، نه دردوران نهضتش و نه در دوران حكومتش ، امام مجلس را در راس امور مى دانست واز نظر او اين نهاد (تشريفاتى ) نبود·

ايشان تصريح كردند: اسلام نظر شخصى بزرگترين فقيه را هم بر نظر مردم مقدم نمى داند. امام هم به اين مسئله معتقد بود، لذا به سرعت مجلس خبرگان قانون اساسى را تشكيل دادند تا روند قانونى بر اموركشورحاكم شود،هر وقت هم كه در شرايط خاص نهادى را تشكيل مى داد، مى گفت كه اين بر اساس شرايط خاص است و بعد طبق قانون عمل مى شود.

ايشان افزودند :در شرايطى كه ايشان هر كارى مى خواست مى توانست انجام دهد، نمى خواست كه هر روز مردم را به صحنه بكشاند تا هرج و مرج حاكم شود.

آيه الله العظمى صانعى فرمودند: حكومت اسلامى يعنى حكومت مردم و اين بهترين نوع دموكراسى است. اين نوع دموكراسى بر اين اصل مبتنى است كه مردم بايد از حاكم راضى باشند و آن طور كه خداوند در قران به پيامبر فرموده مردم قلبا در برابر احكام حاكم تسليم باشند.

ايشان تسليم در برابر حكم حاكم را به دو گونه « مبتنى بر وجدان ايمانى » و « مبتنى بر اقرار و فشار» دانستند و تاكيد كردند: « اين افترا به اسلام و خيانت به قرآن است كه با زور و فشار و به نام دين، مردم را به انجام كارها و پذيرش دستورها مجبور كنيم »·

آيه الله العظمى صانعى افزودند: در اسلام درباره امور مردم فقط يك قانون است « مردم به مردم» يعني، امر مردم را به آنها واگذاريد. هيچ كس به عنوان اسلام در كار مردم دخالت نكند كه اين اقدام براى اسلام هم ضرر دارد، بگذاريم مردم خودشان تصميم بگيرند و اقدام كنند و اگر هم بد شد، خودشان هزينه اش را بپردازند كه « خود كرده را تدبير نيست »·

ايشان در پايان سخنان خويش با اشاره به وضعيت فعلى روزنامه نگاران گفتند :« همه آنهايى كه در مسير اصلاحات و امام قدم بر مى دارند، امروز كار دشوارى انجام مى دهند و به همين دليل هم،اصحاب مطبوعات گرفتار مشكلات هستند.

تاریخ: 1380/4/8
بازدید: 19854



....

نام
پست الکترونيکي
وب سایت http://
نظر
کد امنیتی کد امنیتی
کد امنیتی


کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org