Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: نشریه صفیر حیات
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: گزارشي از واحد خواهران دفتر

گزارشي از واحد خواهران دفتر

در گفتگوي کوتاه با خانم حميده صانعي

اشاره :

چند سالی است واحد خواهران دفتر آيت الله العظمی‌ صانعی راه اندازی شده و در دو نوبت صبح و عصر، هم از طريق مراجعه حضوری و از طريق تلفن يا دنيای مجازی بانوان می‌توانند به آسانی پرسش‌هایی خود در زمينه‌های مختلف را مطرح و پاسخ لازم را در يافت کنند. خانم حميده صانعی - فرزند آیت الله - در گفتگویی کوتاه، پرسش‌های ما را دربارۀ اين واحد، پاسخ می‌دهند.

صفير: به عنوان مسئول بخش پاسخ گويي خواهران، لطفاً در مورد عمده پرسش‌هايي که توسط بانوان مي‌شود و فعاليت‌هاي اين بخش از دفتر توضيحاتي بفرماييد.

*معمولاً پرسش‌هايي که از ما مي‌شود به سه بخش تقسيم مي‌گردد:

1- بخش اول مربوط به سوالات خاص مربوط به زنان

2- بخش دوم مربوط به مشاوره در مورد مسائل اجتماعي دختران و زنان

3- بخش سوم مربوط به اختلافات بين زن و شوهر

به جز بخش اول - که در حيطة وظايف ماست - اين واحد در حد توان خود از کاربران مي‌خواهد قبل از هر گونه اقدامي‌در مورد مسائلشان به مشاوران و روانشانسان مجرب رجوع کنند و در اين باره ما آن‌ها را راهنمايي مي‌کنيم.

به جز مسايل شرعي، بيشتر مسائل مطرح شده، مشاوره است و بحث بعدي بحث مشکلات افراد وسواسي است که فتواي پدر براي اين‌ها خيلي کارساز است که نجاستي براي اين افراد وجود ندارد. ابتدا برايشان دشوار است ولي بعد متقاعد مي‌شوند و احتمال تغيير در رفتارشان وجود خواهد داشت و با تماس‌هاي مکرر مي‌توان گفت که وسواسشان کم تر شده است و به ندرت سوالات سياسي هم مطرح مي‌شود و بيشتر در مورد مطالبي که يک سويه و غير مسؤلانه در باره مرجعيت آيت الله صانعي در برخي جاها مطرح شده است سؤال مي‌کنند و چون از جوسازي ها قانع نشده اند برايشان هنوز شبهه وجود دارد که آيا واقيّت امر چيست؟!

صفير: با توجه به اين که شما از نزديک با پرسش‌هايي روبرو مي‌شويد ،زنان و دختران در جامعه ما بيشتر با چه مشکلاتي دست به گريبان هستند؟

*يکي از مشکلات دختران اين است که از سن ازدواج آنها گذشته است و موقعيت ازدواج برايشان بوجود نمي‌آيد. اگر سن ازدواج از يک حدي بالاتر برود اين مشکلات را به همراه دارد و ازدواج موقت يکي از مشکلاتي است که در جامعه مطرح است و با توجه به فتواي حضرت آيت الله العظمي‌صانعي ازدواج موقت را براي دختر بدون رضايت پدر باطل مي‌داند و اين باعث مي‌شود که دختران به خاطر اينکه از گناهي دور شوند به گناهي ديگر روي مي‌آورند. و يا مشکلات بين زن و شوهر که در بين بعضي از خانواده‌ها وجود دارد و معمولاً شوهر حتي اجازه خروج از منزل و يا مسافرت را نمي‌دهد و بعضي از آقايان فکر مي‌کنند داراي اقتدار مطلق هستند و شايد بر اثر برخي برداشت‌ها از مسائل شرع، برخي از آقايان فکر مي‌کنند اختيار دار مطلق هستند و هرچه آنان مي‌گويند بايد انجام شود و فکر مي‌کنند زن ملک انسان است. و از جمله مسايل طرح شده؛ سحر و جادو و غلو و خرافات بسياري است که در بين جامعه باب شده است و افرادي درخواست دعا نوشتن و يا درخواست اجازه شرعي براي سحر و جادو را دارند! پرسش‌هاي بسياري در باره دين گريزي و زدگي از دين و ارزش ‌هاي آن مطرح مي‌شود که ناشي از برخي عملکردهاست. متأسفانه به قول برخي از بزرگان از دنيا رفته اولين شهيد اسلام [...] است. در همين باره خيلي‌ها گله دارند که عبادات نوجوانان و جوانانشان کمرنگ شده است و بسياري از خانواده‌ها تماس مي‌گيرند و نسبت به نخواندن نماز فرزندانشان ناراحتند و اين را ناشي از رفتار برخي از افراد مدعي در جامعه مي‌دانند.

صفير: در بحث حجاب دختران و زنان پرسش‌ها به چه صورت مطرح است؟

* در تشکيک حجاب سوالات کمتري وجود دارد. بايد دقت داشت که حجاب معمولاً براي زنان مصونيت است نه محدوديت. وقتي يک چيزي ارزشمند است در گاو صندوق نگه داشته مي‌شود و مرواريد در صدف پوشيده است و يک زن پوشيده زيباتر است از يک زن بي حجاب. البته بسياري از بي حجابي‌ها ناشي از برخورد مدعيان دينداري است و در حقيقت حجاب دروني بايد حفظ شود و بسياري از افراد که حجاب دروني و باطني دارند و نسبت به حجاب ظاهري کمتر ارزش قائل هستند، ممکن است افراد مقيدي نسبت به ديگران باشند و بعضي از اين افراد آن چنان با خلوص خدا را عبادت مي‌کنند، بهتر از بعضي از ما که حجاب ظاهري را بيشتر رعايت مي‌کنيم که گاه اين خلوص در عبادتمان يافت نمي‌شود و حجاب باطني و دروني به حجاب ظاهري و عبادت خالص منجر مي‌شود. و بعضي از افراد جامعه بيشتر با اين کار هدفشان مبارزه منفي با برخي از برداشت‌هاست تا مخالفت با اسلام اصيل. براي از بين بردن بدحجابي، آموزش به کودکان در مورد محرم و نامحرم در خانواده‌ها و آگاه کردن دختران نسبت به مسائل جامعه بخصوص توسط مادر مي‌تواند تا حدي مشکل بدحجابي در جامعه را، حل نمايد.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org