Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: فاطمه زهرا (ع)

فاطمه زهرا (ع)

فاطمة زهرا(ع) عصاره‌ي عصمت، آيينه‌ي طهارت و پاکي، نمودار سنجش حق و باطل، معرّف پدر، همسر و حَسنين در حديث کسا است.

زندگي کوتاه حضرت فاطمه(ع) سراسر درس است. اين يگانه دخت پيامبر خدا(ص) ، با عمر کوتاه پس از پدر، رسالت او را زنده نگه داشت و چهره‌ي واقعي اسلام را نمايان ساخت. اعتقاد او به پيامبر (ص) و علي(ع) به بزرگي تاريخ است و سعي‌کرد پس‌از درگذشت پدر، خصوصيات جاهلي را براي مردم يادآور شود که مبادا بازگشت به گذشته کنند.

او با خطبه‌هاي متقن و دردمندانه‌اش، فرهنگ مقاومت و اعتراض را در تمامي نسل‌ها به وجود آورد و ماهيت تفکر و انديشه‌ي جاهلي را به خوبي افشا نمود.

فاطمة زهرا(ع) نماد واقعي زن در جامعه‌اي بود‌ که عاري از احساس، عقلانيّت و منطق انساني بود. اگر از زهرا(ع) تجليل‌ مي‌کنيم ـ گذشته از اينکه شخصيت آن حضرت، بيان کننده‌ي ارزش‌هاي وجودي يک زن و وارث تمام نماي معارف انساني و اسلامي است ـ به اين دليل‌است‌که شناخت گفتار و کردار آن بانوي با عظمت، نشان دهنده‌ي نفي تبعيض جنسيتي در همه‌ي عصرها و حضور پر رنگ و مسئولانه‌ي زن در عرصه‌ي اجتماع است. او در قامت يک زن، عملاً ثابت‌کرد‌که زنان نبايد در جامعه منزوي باشند.

دختر رسول‌گرامي اسلام، با مظلوميت، در اوج تنهايي به تمام پيروانش اعلام نمود که يک زن هم، مي‌تواند به مقابله با حاکميت زور و ظلم و خفقان بپردازد و پرده‌ي نفاق و ترس را پاره کند و به انسان‌ها حق و حقيقت را نشان دهد.

زهرا(ع) در سيره و کلام خويش نشان داد که دفاع از حق و افشاي ظلم و ستم، وظيفه‌ي تمام فرزندان بني‌آدم است و در اين راه ميان زن و مرد تفاوتي وجود ندارد.

همه‌ي افتخارات شيعه، زهرا(ع) است. تمام خصوصيات و ويژگي‌هاي داراي ارزش ما از زهرا(ع) است. خانه‌ي او خانه‌ي همه علوم، امتيازات و کرامت‌هاي انساني است و اين دامن زهراست که اين عظمت‌ها را آفريده است، و اين خانه است‌که علي(ع) را به مجاهدت وا مي‌دارد و صبر و سکون و هماهنگي او با همسر است‌که علي(ع) را موفق مي‌دارد.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org