Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: اخبار
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: آیت الله صانعی از جمله فقیهان به روز و عالم به مسائل زمان بودند
مراسم جشن ولادت حضرت زهرا(س) در دفتر تهران مرحوم آیت الله العظمی یوسف صانعی برگزار شد. آیت الله صانعی از جمله فقیهان به روز و عالم به مسائل زمان بودند

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین ناصر نقویان در مراسم جشن ولادت حضرت فاطمه(س) دفتر مرحوم آیت الله العظمی یوسف صانعی گفت: آیت الله صانعی از جمله فقیهان به روز و عالم به مسائل زمان بودند و با زبان روز سخن می گفتند. حضرت امام هم مقتضیات زمان و مکان را درک می کردند و با چهارچوب های فقهی می توانستند فتاوایی صادر کنند که ما را از بسیاری از مخمصه ها نجات بدهند.

این کارشناس مسائل دینی افزود: حضرت زهرا(س) دو مقام دارد که یکی آسمانی است و حتی بعد از پیامبر(ص) طبق برخی احادیث فرشتگان بر او نازل می شدند و او دریافت های بی واسطه آسمانی داشت. در روایات هم هست که خواب های صادقه رشحه ای از وحی است. اینکه حضرت زهرا(س) آن مقامات آسمانی را دارد سر جای خودش، اما من مبلغ دینی نتوانسته ام فاطمه(س) را امروزی و با ادبیات روز به جوان نشان بدهیم که او بگوید امروز هم الگوی من فاطمه(س) است.

وی تأکید کرد: اگر به جای «فاطمه فاطمه است» بگوییم «فاطمه فاطمه شد»، یعنی ای دختر، تو هم می توانی فاطمه(س) شوی. ما باید دین را به روز کنیم، فتاوا به روز کردن دین است. اگر بخواهیم به فتاوای 500 سال پیش و 700 سال پیش عمل کنیم در بخشی با مشکل مواجه می شویم. خود حضرت امام وقتی در نجف بودند برخی فتاوایشان به گونه ای بود و وقتی در رأس یک نظام سیاسی قرار گرفتند بسیاری از فتاوایشان عوض شد. امام کسی بود که وقتی خانم ها رأی داده بودند برآشفته شد، بعد از انقلاب گفتند باید بیایند.

نقویان ادامه داد: یک فقیه عالم به زمان کسی است که بتواند از آیات، روایات و حکم عقل، [احکام را استخراج کند]. خدا به عقل عقلا احترام گذاشته و در قرآن می گوید اینها چرا عقل ندارند و چرا فکر نمی کنند. یک کسی به پیامبر(ص) گفت فلان کار جایز است یا جایز نیست؛ پیامبر(ص) به او فتوا نگفت و گفت از دلت بپرس. وجدانت را جلو بیاور و می فهمی که خیلی جاها دارد به این ملت ظلم می شود. اگر در این مکتب درست پیش رفته باشی، ظلم از هرکسی صادر شود پیش تو مذموم است.

وی اظهار داشت: یک گروه پیش امام صادق(ع) رفتند و گفتند نصیحتی به ما بفرمایید. حضرت فرمود با سکوتتان مردم را به ما دعوت کنید؛ یعنی با «عمل» این کار را انجام بدهید. اگر من منظم سر کلاس رفتم، دانشجو نظم را از من یاد می گیرد؛ لازم نیست خیلی سر و صدا کنیم. 40 سال است در رسانه ها مقام معنوی حضرت زهرا(س) را می گوییم ولی 40 نفر هم [با این برنامه ها] شیعه نشده اند. شما در خارج از کشور یک تبلیغ تویوتا را در کوچه و خیابان نمی بینید؛ ماشین تویوتا را سوار می شوید و می گویید ماشین این است. پراید را هم سوار می شوید که من یک جایی گفتم خود سازندگان و توصیه کنندگانش هم این ارابه مرگ را سوار نمی شوند.

این کارشناس مسائل دینی گفت: اگر ما در این کشور توانسته بودیم به روشی که فاطمه(س) را فاطمه کرد عمل کنیم، امروز یک دختر پیدا نمی شد که بگوید الگوی من فلان سلبریتی است. مقامات آنها در جای خودش محفوظ و ما به هیچ کس جسارتی نمی کنیم؛ ولی فاصله از کجا است تا به کجا؟

مواظب باشیم که آزادی را با بی در و دروازگی و هرزگی قاطی نکنیم
وی تصریح کرد: یکی از چیزهایی که فاطمه(س) را فاطمه کرد، «محیط» بود. شما تاریخ را ببینید که در فاسدترین محیط، فاطمه(س) فاطمه شد. چه محیطی فاسدتر از اینکه قرآن صراحتا گزارش می دهد وقتی به او می گفتند خداوند به تو دختر داده از شدت ناراحتی چهره اش سیاه می شد؟ این فرهنگ بود، نه اینکه همه این کار را می کردند. بعضی دخترکان برای اینکه کم نیاورند سیگار هم می کشند و خیال می کنند خیلی افتخار است. آنها افتخار نیست، بگردیم افتخارها را پیدا کنیم. شما یک زن دانشمند در آمریکا و اروپا پیدا کن که سیگاری باشد یا شلوار پاره و آستین حلقه ای بپوشد. مواظب باشیم که آزادی را با بی در و دروازگی و هرزگی قاطی نکنیم.

نقویان افزود: دومین شرایطی که فاطمه(س) را فاطمه کرد، «تربیت خانوادگی» است. ما امروز «مادر» کم تربیت می کنیم. تا دلتان بخواهد دانشجو، فوق لیسانس، دکتر، حضرت حجت الاسلام، حضرت آیت الله و خانم دکتر و آقای دکتر از در و دیوار می بارد. ما تنها کشوری هستیم که تمام رؤسای جمهور ما پیشوند «دکتر» جلوی اسمشان است. در هیچ جای دنیا نمی بینید که مثلا بگویند آقای دکتر اوباما، مثل اینکه همه آنها بی سواد هستند و فقط ما سواد داریم. پس چرا انقدر گرفتار هستیم؟ چون کسی که باید تربیت کنیم را نکرده ایم.



وی با اشاره به اینکه فاطمه(س) با سختی ها دست و پنجه نرم کرد، اظهار داشت: خود ما به نظام و حکومت معترض هستیم که یک چیزهایی باید برای مردم فراهم کنید. فقر، تبعیض و آمارهای بسیار زشت شایسته این ملت نیست؛ این همه اختلاس، سرقت و ناامنی شایسته این ملت نیست. کافی است یک هفته ستون حوادث روزنامه ها را بخوانید، وحشت می کنید که خدایا من کجا دارم زندگی می کنم. روانشناسان می گویند ستون حوادث روزنامه ها را نخوانید چون خیلی خطرناک است. ولی واقعیت را نمی شود انکار کرد. ولی بعضی از ناکامی هایی که می تواند کامروایی به دنبال داشته باشد، لازم است. پس فاطمه(س) با سختی ها ورزیده شد.

این کارشناس مسائل دینی گفت: ما هیچ وقت نمی گوییم اگر حضرت فاطمه(س) در خانه خشت و گلی زندگی می کرد شما حق ندارید در بهترین خانه با بهترین گچ بری ها و سنگ ها خانه بسازید. چه کسی چنین حرفی زده است؟ اگر حضرت زهرا(س) از مکه تا مدینه با چهار پا رفت شما هم امروز سوار هواپیما نشوید. این خیلی حرف سبک و سخیفی است. اگر پیامبر(ص) هم فرمود «الفقر فخری» یا استثناء خودش بود و یا بعضی ها به «فقر معنوی» معنی می کنند. چون خودش فرمود «کَادَ الْفَقْرُ أَنْ یَکُونَ کُفْراً».

وی افزود: آیت الله جوادی آملی فرمودند ملت فقیر یعنی کسی که ستون فقراتش شکسته است. شما از این ملت توقع دارید که اقتصاد مقاومتی داشته باشد؟ کدام اقتصاد؟ کدام مقاومت؟ الحمدلله که فقهای ما به این نکات دقیق آگاه هستند و دارند جامعه را هوشیار می کنند. یک عده ملت را با حرف های دیگری سرگرم نکنند.

فتاوای آیت الله العظمی صانعی در سطح جامعه تحولی ایجاد کرد؛ یک عده تحمل نکردند

حجت الاسلام و المسلمین قابل در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه مرحوم آیت الله العظمی صانعی در بحث های فقهی نوآوری های بدیعی داشتند، گفت: فتاوایی که ایشان دادند و در فقه و مسائل حقوقی سطح جامعه تحولی ایجاد کرد و یک عده تحمل نکردند؛ در صورتی که قاعده حوزه بر این است که این گونه مسائل باید مورد بحث و استدلال قرار بگیرد..

وی با تأکید بر اینکه این نگاه همچنان باید در جامعه استمرار پیدا کند، افزود: فرزند ارشد ایشان حجت الاسلام و المسلمین فخرالدین صانعی از فضلای حوزه هستند و کرسی تدریس درس خارج دارند و بعد از فوت پدر بزرگوارشان در همان دفتر تدریس می کنند.

مسئول استفتائات دفتر تهران آیت الله صانعی، اظهار داشت: بعد از فوت آیت الله صانعی، علما و فقهای بسیاری مثل آیت الله صافی، آیت الله شبیری زنجانی، دفتر آیت الله سیستانی، آیت الله علوی بروجردی، آیت الله سید علی محمد دستغیب و آیت الله بیات زنجانی به آقای فخرالدین صانعی اجازه داده اند که مثل زمان پدر وجوهات شرعی را دریافت کنند و همان راه مرحوم پدرشان را ادامه بدهند. لذا دفاتر ایشان باز است و مثل گذشته هم پاسخگوی مسائل شرعی هستیم و هم وجوهات شرعی دریافت می شود.






تاریخ: 1400/11/3
بازدید: 14415



....

نام
پست الکترونيکي
وب سایت http://
نظر
کد امنیتی کد امنیتی
کد امنیتی


کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org