Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: اخبار
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: مردی که با اعتقادش زیست
نگاهی به زندگی زنده یاد؛ حاج علی محمدی گرمساری؛ مردی که با اعتقادش زیست سردبیر گزارش نامه داخلی صفیر دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صانعی

بسم الله الرحمن الرحیم

علی محمدی برای اهالی فرهنگ و نشر و مطبوعات نامی دیرآشناست. بیش از ربع قرن فعالیت موثر در عرصه نشر و مطبوعات آن هم با سبقه نواندیشی دینی و جهاد در راه نشر حقایق اسلامی از اوان جوانی تا واپسین لحظات عمر کوتاهش، پیشینه ای پر بار از او بجا نهاد.

از سال های جوانی که پیش از انقلاب سپری شد اعتقادش را به اسلام و مکتب متعالی و رهایی بخش تشیع با سخنرانی ها و اندیشه های دکتر شریعتی باز شناخت و به یکی از راسخ ترین پیروان و معتقدان اندیشه او تبدیل شد. سال ها به شریعتی عشق ورزید و زاویه نگاه او را به اسلام رهایی بخش و انسان ساز به عنوان راه اعتقادی خود انتخاب کرد و تا پایان عمر بدان وفادار ماند.

در سال های اوج گرفتن انقلاب در صف جوانان مبارز آن روزها به امواج انقلاب پیوست و با اعتقاد به راه امام، در راه تحکیم پایه های نظام دینی بر پایه حفظ حقوق مردم و خواست ملت و منادی اسلام راستین علوی کوشید.

در سال های نخست انقلاب گفتگوهایی با شهید دکتر بهشتی و خانم زهرا رهنورد داشت و درباره حقوق و نقش زن در اسلام با آنان به گفتگو نشست. پس از آن با استاد محمدتقی شریعتی و استاد سید غلامرضا سعیدی گفتگو کرد و کوشید اندیشه شریعتی و اسلام شناسی او را از نگاه آن اساتید به جوانان نشان دهد. این تلاش او منتج به انتشار کتاب "شریعتی از نگاه دو استاد" شد که در فضای آن سالها که سخن گفتن از شریعتی سخت و سنگین شده بود، درخششی به تمامه داشت و به اصلاح اذهان خطاکار درباره دکتر شریعتی یاری فراوان رساند.

او این رسالت را در روزنامه اطلاعات نیز دنبال کرد و زمانی که در سال 1364 مسئولیت صفحه جوانان روزنامه را به عهده داشت در 4 شماره پی در پی مقاله ای با عنوان "شریعتی؛ مهاجر و جستجوگر صمیمی" منتشر کرد که با حمایت و تایید استوار حجت الاسلام و المسلمین دعایی، در آن روزها خوش درخشید و به بالیدن نسل جوان پس از انقلاب یاری فراوان رساند. در همان زمان مجله "زن مسلمان" را با همکاری جوانانی دلسوخته و دردآشنا و به هزینه شخصی خود منتشر کرد و در آن میان مکتب و ایدئولوژی پیوندی محکم برقرار ساخت. سالیانی در جهاد سازندگی خدمت کرد و با راه اندازی انتشارات قدس و پس از آن نشر صراط، کتب جذاب و نوشته هایی با معنای اسلام شناسانه و به زبان جوانان را برای معرفی اسلام اصیل منتشر کرد. در مدرسه رسول اکرم (ص) از شاگردان مکتب فقهی مرحوم آیت الله العظمی منتظری شد و تا پایان عمر اعتقاد و ایمان خود را به آن فقیه وارسته حفظ کرد و همواره او را الگوی پارسایی و تقوای سیاسی و دینی برای خود می دانست.

در دهه شصت به مشاورت فرهنگی شهید رجایی رسید که با شهادت رئیس جمهور و نخست وزیر دیری نپایید پس به جانب جبهه های جنگ تحمیلی رفت و در ثبت و ضبط خاطرات رزمندگان شهید کوشید. در سمت معاونت فرهنگی تیپ 83 امام جعفر صادق (ع) بدون اینکه حقوقی دریافت کند سال ها خدمت کرد تا بتواند راه شهیدان و پیام آنان را جاوید نگاه دارد. در همان ایام که تاریخ پژوه برجسته حجت الاسلام والمسلمین سید هادی خسروشاهی فصل نامه تاریخ و فرهنگ معاصر و هفته نامه بعثت را در قم منتشر می کرد به عنوان سردبیر این مجلات فعالیت کرد و بعثت را به یکی از نشریات قدیمی و موثر قم بدل کرد.

پس از انتشار روزنامه همشهری، سرپرستی این روزنامه را در شهر قم عهده دار شد و 11 سال این سمت را بر عهده داشت. در همان سال ها هفته نامه "ایمان" را در قم راه اندازی کرد. در اواخر دوران مسئولیتش و همزمان با پیروزی سیدمحمدخاتمی در دوم خرداد 1376، هفته نامه گوناگون را راه اندازی کرد که مدیرمسئولی آن را همسرش، فاطمه فرهمندپور برعهده داشت. در گوناگون به نقد منصفانه و شجاعانه سیاست های نادرست و تخلفات اعتقادی به نام دین پرداخت و از حقوق مردم و آزادی ملت و نشر حقایق دینی دفاع کرد. هفته نامه اش توقیف شد اما علی محمدی از پا ننشست. او که گوناگون را با عشق فراوان و باز هم بی هیچ کمک دولتی و با سرمایه شخصی منتشر کرده بود این بار به یاری تعاونی ناشران قم رسید و ماهنامه "کتاب قم" را با محتوای نقد و معرفی کتب دینی قم در تعاونی ناشران منتشر کرد و دو بار به عنوان نماینده ایران در نمایشگاه بین المللی هامبورگ آلمان به معرفی کتب دینی برجسته ایران پرداخت. در این سال ها انتشارات "قلم نو" را راه اندازی کرد و نزدیک به 40 عنوان کتاب با موضوع اندیشه دینی و اصلاح دینی به چاپ رساند.

پس از آن سالها، باز با اعتقاد به مشی و مرام مصلحانه و مردمی و نواندیشانه آیت الله العظمی صانعی ، معاونت فرهنگی مؤسسه فقه الثقلین که وابسته به دفتر مرجعیت تقلید شیعه است بر عهده گرفت و چندین اثر را در راستای نشر و معرفی اندیشه های آیت الله صانعی درباره امام حسین (ع) و امام خمینی (ره) و کتاب راز مرجعیت را منتشر کرد و نیز مسئولیت سردبیری نشریه "صفیر" را به عنوان مطبوعه ای برای بازتاب و شرح نظریات و اعتقادات آیت الله صانعی و نخبه‌گان و اندیشمندان حوزه و دانشگاه در زمینه های دینی و فقهی و اجتماعی به عهده گرفت. در کنار این فعالیت ها به بنیاد نشر آثار و اندیشه های شهید بهشتی برای فعالیت هایشان در قم یاری رساند و از کار فکری و فرهنگی هرگز بازنایستاد.

زنده یاد علی محمدی، مردی با احساس مسئولیت فراوان و مهربان بود و دستی گشاده به خیر داشت و در تمام مسئولیت هایی که داشت برای بسیاری از جوانان شهر قم کار و شغل مهیا کرد و یا پشتیبان جوانانی شد که حامی نداشتند. از اعتبار خود بارها خرج کرد تا جوانی به کاری مشغول شود و از جای دیگر ضربه نخورد. بسیار معتقد به اسلام و تشیع و دوستدار آگاه و عامل اهل بیت (ع) بود و در تمام زندگی در مسیر اعتقادش زیست و از آلودن به جوانبی که بدان اعتقاد نداشت دوری جست. به انقلاب برای احقاق حقوق ملت و برپایی آیین اسلام اعتقاد راسخ د اشت و از این رو از آنچه که از ناملایمات و نامهربانی‌ها بر مردم و خانواده و فرزند او رفت خون دل خورد و عذابی سخت کشید و او را به بیماری مهلک سرطان کبد دچار کرد و سرانجام پس از تحمل 10 ماه بیماری دردناک و پس از 54 سال زندگی بر مبنای ایمان و عقیده و راستی و مسئولیت، در روز 3شنبه، 14 آبان اول محرم الحرام در ماه محبوبش، حسین بی علی (ع) به دیدار معبود خود شتافت.

روحش شاد و آرام و یادش گرم و گرامی باد.

تاریخ: 1392/8/27
بازدید: 56034



....

نام
پست الکترونيکي
وب سایت http://
نظر
کد امنیتی کد امنیتی
کد امنیتی


کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org