امروز بهترین انتقال دهنده افكار و اهداف امام، جناب آقاى مهندس موسوى است كه در بیانیه اش بر عدم حضور در انتخابات به عنوان كاندیداى ریاست جمهورى همچنان تأكید مى كند:مى توان بین عدالت و آزادى و اهداف اصیل اسلام و منافع عمومى، سازگارى ایجاد كرد.
امیدواریم روزى فرا برسد كه امثال ایشان خود براى ریاست جمهورى به صحنه بیایند.
آيت اللّه صانعى مرجع تقلید نواندیش شیعه در گفتگو با خبرنگار شبكه مگا از تلویزیون یونان ضمن بیان مطلب فوق، با اشاره به اینكه یونان و ایران از مسیر هنر و فلسفه و ادبیات، بسیار به یكدیگر نزدیك مى شوند و اساساً بنیان كار و تلاش بسیارى از فلاسفه بزرگ ما فلسفه یونانى بوده و اینگونه یونان مهدِ تمدن و علم در جهان شمرده مى شود، در توضیح آرمانهاى سیاسى و اخلاقى مذهب شیعه فرمودند:
پیام تشیع، پیام دوستى و محبت است، همانگونه كه اساس و زیر بناى تمام كارهاى قدرتمندان شیعه بر محبت و دوستى استوار است. دوستى هم در میان مردم وهم میان حكومت و مردم. اسلام دین منطق و استدلال است، از همین رو در قرآن به پیامبرش مى فرماید: مردم را با حكمت و سخن نیكو و مشى خردمندانه به خداوند خودشان دعوت كن نه با زور و فشار و سرنیزه و قدرت. با این همه، این ابعاد انسانى اسلام چندان مورد توجه دیگر ادیان و مذاهب قرار نگرفته و برخى گمان مى كنند اسلام دین خشونت است. اختلافاتى هم كه وجود دارد مبتنى بر تفاوت نظرها و سلیقه هاست و هیچ ضررى هم ندارد .
آيت اللّه صانعى در بخش دیگرى از سخنان خود در مورد ترورهاى اخیر پیش آمده در عراق افزودند: هر انسانى این آدم كشى هاى كور را محكوم مى كند. حتى مى توان گفت كه حیوانات هم این كار را محكوم مى كنند. كسانى كه دست به این ترورها و نا امنى ها مى زنند، دشمنان اسلام و مخالف امنیت ملت عراق هستند. اكنون كه كسانى صدام را بیرون كرده اند و مى خواهند امنیت را به عراق بازگردانند، اینها به جاى سپاسگزارى دست به اعمال تروریستى مى زنند كه این گویایى كمال رذالت و دنائت است .
ادامه حضور امریكا نیز بستگى به نظر و خواست مردم عراق و بزرگان و اندیشمندانى چون آيت اللّه سیستانى دارد وانشاء اللّه ایشان در حفظ امنیت عراق و حوزه هاى علمیه موفق باشند.
این فقیه شیعه با تأكید بر اینكه امیدواریم آینده ایران به لحاظ آرمانى همچون عصر امام(سلام اللّه علیه) باشد و ظلم و تبعیض و تك رأیى و فشارهاى مختلف و زندانى سیاسى و برخى آسیب هاى اجتماعى مثل اعتیاد، كمتر دیده شود، افزودند: اساس پیامهاى امام بر آزادى مردم در تعیین سرنوشت خویش و حاكمیت ایشان در چارچوب قوانین اسلام، استوار بود. امام هوادار صراحت بیان و شجاعت در عمل بود و به شفافیت و پاسخگویى به ملت، با همه عظمتش، ایمان داشت و به آنچه مى گفت، به حقیقت عمل مى كرد. همه ما باید اینگونه باشیم. مردم ایران همه چیز را خوب مى فهمند و شكایاتى از وضع موجود دارند كه باید بدقت رسیدگى شود.
ایشان در بخش دیگرى از این گفتگو تأكید كردند:امروز بهترین انتقال دهنده افكار و اهداف امام، جناب آقاى مهندس موسوى است كه در بیانه اش بر عدم حضور در انتخابات به عنوان كاندیداى ریاست جمهورى همچنان تأكید مى كند: مى توان بین عدالت و آزادى و اهداف اصیل اسلام و منافع عمومى، سازگارى ایجاد كرد. امیدواریم روزى فرا برسد كه امثال ایشان خود براى ریاست جمهورى به صحنه بیایند.
آيت اللّه صانعى باردیگر با تأكید بر اینكه:اگر ما زمانى بتوانیم مهندس موسوى یا امثال ایشان را در این كشور بر مسند ریاست جمهورى ببینیم مى توان گفت كه بسیارى از كژروى و نادرستى ها اصلاح شده و اصلاحات در این كشور به جایى رسیده است. نظام باید خود به تغییراتى دست زند. باید در زمینه فساد اقتصادى، حرمت گزارى بر علم و دانش و حاملان علم و معرفت و یاران امام و حقوق اساسى مردم، دموكراسى حقیقى و آزادى واقعى شهروندان و تأثیر اراده آنان در سرنوشت خویش، اصلاح ساختار قضایى و قضاوت در باب منتقدان و مخالفان سیاسى و ریشه كنى اعتیاد، با تمام وجود به خواسته و رأى مردم احترام گذارد و به خواست آنان عمل كند، نه اینكه همه چیز فقط در شعار خلاصه شود و در عمل، واقعیتى لمس نشود.
آيت اللّه صانعى با اشاره به اینكه اگر مردم در انتخابات اخیر حضور چشمگیر و پرشور داشتند، معلوم مى شود كه از این وضع راضى اند و اگر شوق مردم كمتر بود، روشن مى شود كه از این وضع ناراضى اند.
در آخرین بخش این گفتگو در پاسخ به پرسش دیگرى در خصوص تغییرات جدید در نحوه پوشش زنان و دختران و جوانان در تهران و برخى شهرهاى دیگر افزودند:مهم فطرت اینهاست كه هنوز با اسلام پیوند دارد و به انقلاب علاقه مند است. این تغییرات هم متأثر از عوامل دیگرى است و بعضاً ناشى از سركوب برخى غرایز و سلایق در سالهاى گذشته است. در حقیقت 70% از این رفتارها تقصیر دیگران است نه خود جوانان و بسیارى از افراد باید در رفتارها و عقاید خود تجدید نظر كند.
تاریخ: 1384/3/7