Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: دیدارها
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: اسلام يك اصل كلى دارد و آن اين است كه همه قراردادها و داد و ستد ها محترم هستند مگر اين كه آن قرار داد از نظر مردم نادرست و وسيله استثمار باشد
ديدار آقاى پرفسور ساپيدين استاد دانشگاه حقوق استراليا اسلام يك اصل كلى دارد و آن اين است كه همه قراردادها و داد و ستد ها محترم هستند مگر اين كه آن قرار داد از نظر مردم نادرست و وسيله استثمار باشد

بسمه تعالي
درابتداى ديدار يكى از حضار جلسه ( آقاى دكتر مرتضى هُنَرى استاد دانشگاه وسترن سيدنى ) ضمن تشكر و قدردانى از معظم له به معرفى آقاى پرفسور پرداخته و گفت: آقاى پرفسور رازين ساپيدين اصالتاً مالزيايى هستند وفعلاً در دانشگاه استراليا حقوق بين الملل (اقتصادي) تدريس مى كنند و فعلا چند روزى است به ايران آمده اند .

در ادامه آقاى پرفسور رازين سايپدين گفت:
من تشكر مى كنم از حضرت عالى كه اين وقت را در اختيار ما گذاشتيد و امروز اولين جمعه اى است كه در ايران هستم و اين افتخار بزرگى است كه در اولين جمعه و نزديك اذان ظهرخدمت شما باشم .

وى در ادامه گفت: در هر صورت اميدوارم شما هم اين فرصت را پيدا كرده به استراليا تشريف بياوريد. در استراليا اسلام دومين مذهب است و جمعيت عظيمى از مردم آن كشور مسلمان هستند و من امروزكه آمده ام خدمت شما براى اين است كه زمينه هاى همكارى و علمى بين حقوق دانان و فقها بيشتر شود .

ربا لغتاً وعرفاً و روايتاً به معناى مطلق زياده است كه قطعاً آن معنا مقصود و مراد از ادله حرمت نمى باشد، بلكه مراد زياده خاصّى است

حضرت آيه الله العظمى صانعى نيز پس از تشكر در جواب اين سوال آقاى پرفسور كه ايران چگونه خودش را با مسائل عالم مربوط به جهانى شدن و آزاد سازى اقتصادى را تطبيق مى دهد فرموند:
سوال شما ممكن است از دوجهت مورد بحث قرار گيرد يكى از نظر سياستهاى اجرايى و ديگرى از نظر قوانين كلى و حقوق اسلامى .

از حيث اجرا مربوط به كسانى مى باشد كه سياست مملكت را اداره مى كنند، ولى از نظر قوانين كلي، اسلام يك اصل كلى دارد و آن اين است كه همه قراردادها و داد و ستد ها محترم هستند مگر اين كه آن قرار داد از نظر مردم نادرست و وسيله استثمار باشد. بنابراين،از نظر اسلام طرح قوانين متناسب با در نظر گرفتن اين اصل كلى هيچ منع شرعى ندارد .

در ادامه ديدار معظم له پيرامون مسئله بانكدارى و وامى كه بانك ها به افراد مى دهند ارائه طريق فرموده و و در ضمن بيان نظر فقهى خود فرمودند : از نظر ما وام يا قرضى كه افراد مى گيرند دو گونه است يا شخص قرض گيرنده ، قرض مى گيرد براى اين كه آن را استنتاج كند يا سرمايه خود را زيادتر كند و يا قرض مى گيرد تا قرض هاى ديگر خود را بدهد( قرض استهلاكى ) اما در فرض اول عدم حرمت قرض ربوى استنتاجى كه نه تنها باعث جلوگيرى از معروف و تجارت و كسب وكار نمى شود. بلكه وسيله اى براى رونق بازار و اقتصاد سالم است خالى از قوت نمى باشد و ادله حرمت ربا شامل اين گونه زياده هاى استنتاجى نمى شود و ربا لغتاً وعرفاً و روايتاً به معناى مطلق زياده است كه قطعاً آن معنا مقصود و مراد از ادله حرمت نمى باشد، بلكه مراد زياده خاصّى است كه آن هم با كمك قرائن و شواهد و علل و حكم تحريم ربا كه در روايات و آيات آمده و به آن اشاره شده مختص به همين رباى استهلاكى است .

سپس آقاى پرفسور ساپيدين ضمن تاييد و پذيرش نظر معظم له در اين زمينه گفتند :
حضرت عالى در زمينه هاى فلسفى بنيادى نظراتى را مى دهيد كه در حقيقت ترجمان زمينه سازيهاى اصلى اسلام است، ضمنا اين نخستين بار است كه من درست دارم حس مى كنم آن فضايى را كه رابطه مستقيمى بين مذهب و حكومت به وجود مى آيد ومن اميدوارم كه با ايجاد مكانيزم هايى براى همكارى دانشجويان وخود ما بتوانيم ازمحضر شما استفاده كنيم .

در پايان ديدار، معظم له ضمن آرزوى توفيق براى حضار در جلسه فرمودند : همه ما و شما بايد به فكر اين باشيم كه استعدادهاى دينى و علمى فرزندانمان رشد كند تا ان شاالله يك جامعه متعالى داشته باشيم .

تاریخ: 1380/6/23
بازدید: 21498



....

نام
پست الکترونيکي
وب سایت http://
نظر
کد امنیتی کد امنیتی
کد امنیتی


کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org