Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: دیدارها
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: معيار در قانون اساسى، موازين شرعى است
ديدار اعضاى حزب همسبتگى با مرجع عاليقدر حضرت آية اللّه العظمى صانعى معيار در قانون اساسى، موازين شرعى است در جامعه اسلامى همه بايد بدون ترس و واهمه، حرف خود را بزنند

در ابتداى اين ديدار دبير كل حزب، پس از تشكر و قدردانى از معظم له گفت: بسيار خوشوقتيم از اينكه در محضر مرجع عاليقدرى هستيم كه در حوزه علميه قم به عنوان شخصيتى علمى و فقيهى بزرگوار و پيشتاز، نظريات و مبانى فقهى را بيان نموده كه بسيارى از مشكلات كنونى جامعه را حل كرده و در حال حاضر نيز بنا به مقتضياتى كه در جامعه وجود دارد به اين راهكارها نيازمنديم و خوشبختانه حضرت عالى ـ چه در زمان حيات امام و چه بعد از آن ـ به عنوان يك فقيه محقّق، وارسته ونوگرا با تلفيق فقه پويا و فقه جواهرى و بيان نظريات فقهى خود، در اين راه گام برداشته ايد.

وى در ادامه گفت: متأسفانه با وجود اركانى كه در حوزه داريم، حيف است كه نتوانسته ايم كارى بكنيم و به جهانيان اعلام كنيم كه دين و دموكراسى با يكديگر تضادى ندارند، به هر حال خواهش مى كنيم كه حضرت عالى با بيانات خود ما را مستفيض و راهنمايى فرماييد.

حضرت آية اللّه صانعى فرمودند: آنچه كه براى بنده جاى تأسف است اين است كه امروز در بعد سياسى و قانونگذارى به گونه اى با اسلام بر خورد شده است كه مى رود زمينه اين احتمال بوجود آيد كه اسلام نمى تواند جامعه را اداره كند و احتياط در اين احتمال، واجب است و با چنين احتمالى بايد كارمان و روشمان را عوض كنيم، و هر شخصى بايد در كار خودش فكر كند كه نكند خداى ناكرده پنجاه سال ديگر، از اين عمل من برداشت شود كه اسلام نمى تواند جامعه را اداره كند.

معظم له در ادامه فرمودند: اگر كسى سؤال كند كه چه گونه حرفى را بزنيم و چه قانونى را بگذارنيم كه احتمال ضرر براى اسلام به دنبال نداشته باشد، در جواب او مى گوييم كه ما بايد موازين را رعايت كنيم، يعنى خلاف شرع نگوييم و انجام ندهيم، و بدانيم كه فرق است بين موازين و خلاف شرع مطلق و بين خلاف نظر من نوعى. «خلاف شرع» معنايش اين است كه ما در جمهورى اسلامى نبايد قانون خلاف شرع داشته باشيم، همچنين كسى نبايد خلاف شرع انجام دهد مثل مشروب خوارى، كه خلاف شرع است و كسى هم نبايد انجام دهد، و اما اينكه قانونى خلاف نظر من نوعى باشد، اين خلاف شرع نيست، بلكه اين بر خلاف نظر من نوعى است و بايد حساب اين را از قوانين خلاف شرع جدا كرد. پس معيار در قانون اساسى، موازين شرعى است نه نظر بنده و جنابعالى .

حضرت آية اللّه صانعى در ادامه فرمودند: در جامعه اسلامى همه بايد بدون ترس و واهمه، حرف خود را بزنند و نبايد سخن را با چماق و قلم را با فشار پاسخ داد، زيرا اين خلاف منطق اسلام است، زيرا منطق اسلام اين است كه حرف را با حرف و قلم را با قلم بايد جواب داد .

ايشان در پايان در مورد حملات وحشيانه اخير اسرائيل به مسلمانان، خصوصاً رهبران فلسطين فرمودند: امروز بايد تمام مسلمانان يكصدا و هماهنگ اين حركتهاى تروريستى را محكوم و منكوب كنند و سردمداران رژيم صهيونستى بايد بدانند كه مسلمانان اجازه اين گونه حركتهاى تروريستى را نخواهند داد و من اميدوارم خداوند متعال اسلام و مسلمين را نصرت و شرّ دشمنان را به خودشان برگرداند.

تاریخ: 1382/3/22
بازدید: 18177



....

نام
پست الکترونيکي
وب سایت http://
نظر
کد امنیتی کد امنیتی
کد امنیتی


کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org