به گزارش خبرنگار ايسنا از قم، آيتالله العظمي صانعي در اين ديدار بيان كرد: ما در اسلام و قرآن ظرفيتهاي زيادي را براي تحصيل علم و دانش داريم.
وي طلب علم را فريضه دانست و اظهار كرد: خوب است قانوني گذرانده شود تا مردم موظف باشند فرزندان خود را در سن شش يا هفت سالگي به مدرسه بفرستند.
اين مرجع تقليد در ادامه با اشاره به موفقيتهاي جهاددانشگاهي گفت: كاري كه جهاد دانشگاهي انجام ميدهد واجب كفايي است. بايد زمينه انجام واجب كفايي را مردم خير و حكومتها ايجاد كنند.
آيتالله العظمي صانعي با بيان اينكه اگر ميخواهيم به توسعه برسيم بايد تلاش كنيم بيان كرد: بايد براي انجام هر كاري رضايت خدا را در نظر گرفت. وقتي انسان در راه خدا حركت كرد، همه چيز امكانپذير ميشود و خدا كمك ميكند.
وي با بيان اينكه دولتها و مردم بايد كارهاي زيربنايي انجام دهند، اظهار كرد: بايد همه از دولت و ملت جهاددانشگاهي را تقويت كنند.
صانعي، حاضران را به سعهي صدر دعوت كرد و گفت: مشكلات را براي خدا تحمل كنيد؛ به زيردستان خود دلگرمي دهيد و امام (ره) را الگو قرار دهيد چرا كه امام براي اسلام از زندگياش گذشت.
وي با بيان اينكه اسلام براي علم و دانش ظرفيت زيادي دارد، گفت: دولتها تغيير ميكنند ولي آنچه ماندني است علم است.
صانعي ادامه داد: علوم دو دسته هستند، يك دسته علوم ديني و يك دسته علوم مادي كه جهت آسايش زندگي بشر است.
وي با بيان اينكه امام خميني (س) در حل مسايل ريشهيابي ميكردند، گفت: كار جهاد دانشگاهي ريشهيابي مسايل و بهم زدن ظواهر با ديد علمي است.
صانعي در پايان اين ديدار بر اين نكته تاكيد كه در اسلام حد يقف و بنبست نيست.
به گزارش ايسنا، در ابتداي اين ديدار، دكتر آخوندي، رييس پژوهشكده فناوريهاي نوين پزشكي علوم پزشكي (ابنسينا) با اشاره به تحولات اخير پزشكي، پرسشهايي را درباره مسايل فقهي اين تحولات مطرح كرد.
حميدرضا طيبي، رييس جهاد دانشگاهي نيز گزارشي از اقدامات و فعاليتهاي جهاد دانشگاهي ارايه كرد و گفت: آمادگي داريم در مباحث مختلفي كه با فقه عجين شده است مشاوره علمي به علما و مراجع دهيم.
تاریخ: 1387/3/10