Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: نشریه صفیر حیات
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: افراط در عزاداری ها به تفریط می انجامد

افراط در عزاداری ها به تفریط می انجامد

آيت الله العظمی شبيری زنجانی:
افراط در عزاداری ها به تفریط می انجامد

آيت الله العظمي شبيري زنجاني نسبت به ترويج دهه هاي پياپي عزاداري هشدار دادند و گفتند: افراط در عزاداري ها به تفريط مي انجامد. از آنجا که جامعه نمي تواند نسبت به همه عزاداري هاي پياپي مراقبت داشته باشد سرانجام به انکار مجموع عزاداري روي مياورد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني آيت الله العظمي شبيري زنجاني، اين مرجع عالي قدر عصر روز چهارشنبه (21/12/92) در جمع تعدادي از روحانيون و طلبه هاي حوزه علميه قم که در دفتر ايشان حضور داشتند، ترويج دهه هاي پياپي عزاداري را زمينه ساز رويگرداني جامعه از عزاي اهل بيت عليهم السلام دانستند و گفتند: همين طور پشت سر هم دهه درست کردن، توسط جامعه قابل پذيرش نيست و به مرور زمان زمينه انکار مجموعه عزاداري ها را به وجود مي آورد. افراط در عزاداري ها به تفريط مي انجامد.

اين فقيه وارسته با تاکيد بر اينکه موضوع هتک عزاداري را عرف تشخيص مي دهد و مسأله اي شرعي نيست، خاطرنشان کردند: حديث خاصي راجع به مدت زمان عزاداري ها وجود ندارد. از نظر شرعي هتک حرمت عزاي اهل بيت - عليهم السلام- خلاف شرع است، اما اين که چه کاري هتک حرمت است را خود افراد بايد تشخيص بدهند.

ايشان افزودند: عقيده ما درباره اينکه آيا شادي در ايامي غير از روز شهادت، موجب هتک حرمت مي شود يا خير، حجت نيست بلکه تشخيص اين موضوع بر عهده عرف است جامعه مشخص مي کند تا چه زماني بايد عزا نگه داشته شود.

ايشان با ابراز نگراني از اينکه عده اي امروزه با افراط در عزاداري ها زمينه هتک حرمت را فراهم مي کنند فرمودند: اين افراد در اين زمينه مسئولند. آيا واقعاً کسي که مدعي محب اهل بيت - عليهم السلام- بودن است موظف به چنين کارهايي است؟!

امروزه برخي از منبري ها و بعضي از مداح هاي بي تقوا حرفهاي بي سند و مجالس بي سندي را ترويج مي کنند نظر عرف، پس از ترويج آن در جامعه، ممکن است به اينکه هرگونه مجلس شادي در اين ايام، هتک حرمت باشد تغيير کند البته در اين صورت موضوع هتک حرمت محقق است و افراد هم شرعا موظفند هتک حرمت نکنند ولي آيا ما بايد دنبال اين باشيم که آنقدر در اذهان مردم بعضي از مصاديق را به عنوان هتک عزاداري مطرح کنيم و آن را تبليغ کنيم تا واقعاً عرف آن را هتک بداند؟ آيا شرع چنين سفارشي به ما کرده است؟

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org