Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: احكام جنابت

احكام جنابت

(مسئله 144) به دو چيز انسان جُنُب مى شود: اول، جماع؛ دوم، بيرون آمدن منى؛ چه در خواب باشد يا بيدارى، كم باشد يا زياد، با شهوت باشد يا بى شهوت، با اختيار باشد يا بى اختيار.

(مسئله 145) اگر رطوبتى از زن خارج شود و نداند از خود اوست يا از شوهر، جنب نمى شود؛ و همچنين اگر اطمينان دارد از خود اوست ولى نمى داند منى است يا غير آن، جُنُب نبودنش خالى از قوّت نيست، هرچند احتياط مستحب در غسل كردن و حكم به جنابت است، اگر با شهوت بيرون آمده باشد و بدن سست شود.

(مسئله 146) اگر انسان جماع كند و به اندازه اى كه دخول صدق كند گرچه كمتر از ختندگاه باشد در قُبُل زن داخل شود، بالغ باشند يا نابالغ، اگر چه منى بيرون نيايد هر دو جُنُب مى شوند.

(مسئله 147) اگر شك كند كه به مقدار صدق عرفى داخل شده يا نه، غسل بر او واجب نيست.

(س 148) يكى از راههاى تنظيم خانواده، استفاده از كاندوم (پوشش پلاستيكى) است كه مردها از آن استفاده مى كنند. آيا بعد از عمل جماع با فرض استفاده مرد از كاندوم (با توجه به اينكه منى مرد در رَحِم زن قرار نمى گيرد، بلكه در پوشش پلاستيكى جمع مى شود)، بر زن هم غسل واجب مى شود؟

ج ـ آرى، بر زن همانند مرد غسل جنابت واجب مى شود و جنابت حاصل از آميزش، مشروط به انزال نيست، كما اينكه مشروط به نبودن پوشش پلاستيكى و امثال آن هم نيست. 20/5/71

(س 149) منظورتان از خروج منى در زنان (با توجه به اينكه دستگاه تناسلى زنانه، اساساً قسمت منى ساز ندارد) چيست؟ اگر منظور، ترشّحات لغزنده ساز مهبل براى تسهيل جماع است، اين ترشّحات، نه تركيب منى را دارد، نه خروج آن داراى شرايط خروج منى است، و اگر منظور، حركات متناوب عضلات اطراف مجراى تناسلى در هنگام ارضاى زن است، در اين حالت، خروج مايع از هيچ يك از قسمتهاى تناسلى زنانه به اثبات نرسيده است.

ج ـ زنها فقط با آميزش جُنُب مى شوند، و اگر به خروج منى از خودشان يقين پيدا كنند، جُنُب مى شوند؛ امّا چنين يقينى معمولاً حاصل نمى شود. 24/12/75

(س 150) آيا زن پس از نزديكى شوهر با او و قبل از غسل، بايد صبر كند تا منى مرد از رَحِم او خارج شود، يا خير؟ و اگر فوراً بدون تطهير رَحِم، غسل كند و آب يا رطوبتى مشكوك از او خارج شود، تكليفش چيست؟

ج ـ شرط نيست، و رطوبت مشكوك هم محكوم به طهارت است. 15/1/74

(س 151) آيا در انجام دادن غسلهاى متعدد، ترتيب لازم است يا خير؟ يعنى زنى كه جُنُب است و بعداً حيض مى شود و نيز غسل ديگرى بر او واجب شده است، بايد به ترتيب اول غسل جنابت كند و بعد غسل حيض و... يا اينكه ترتيب لازم نيست؟

ج ـ ترتيب لازم نيست و با يك غسل هم مى تواند همه را نيّت كند و مجزى هم هست. 14/1/75

(س 152) خونى كه دختر پس از شب عروسى به مدت يك يا دو روز مشاهده مى كند، غسل دارد يا خير؟

ج ـ خير، اين خون غسل ندارد و بايد پس از آنكه غسل جنابت را انجام داد، خود را براى نماز تطهير كند. 4/6/76

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org